Wees niet zoals Erwin

[youtube_sc url=”https://m.youtube.com/watch?v=4dkHcAAruiI”]

Dat je een grapje tweet, zoals ik vaker doe, waar heel soms één van mijn volgers een like op geeft..
Maar dat het opeens meer dan duizend likes worden en de tweet zelfs op de nationale televisie getoond word(zie boven ergens rond de 9 minuten).

Mijn tweet was een kromme speling van actualiteit, een brainfart, een uiting van verbazing over de ophef, een open deur. De HEMA haalt wat labeltjes van kleding.. Maar half Nederland gaat Apenpoep.. Waar maken we ons druk om?

Meest frapante vind ik de eerste reactie die ik krijg van een zekere Erwin. Iets over uniformen, een thema dat ook in andere reacties terug kwam. Ik snapte hem niet. Wat had mijn tweet met uniformen te maken? De betreffende reactie vroeg: “Weet je waar ze ook uniformen dragen? #mafkees”

Dat dit waarschijnlijk een xenofobe retorische vraag was, gesteld door een obsessieve trol met gedachtenkronkels die ik niet doorgrond was mij direct duidelijk. Het antwoord, hoe retorisch de vraag ook zou moeten zijn kan ik nog niet goed bolwerken, het moet iets zijn met moslims en linkse gutmensen waarschijnlijk want die zijn volgens de betreffende Erwin de oorzaak van alle ellende en hebben een verborgen agenda om de wereld te domineren met de sharia… dat terwijl de wereld zoveel beter was toen de welgestelde witte man het nog overal voor het zeggen had, alles wat niet welgesteld, wit en man is moet zijn mond houden en luisteren, de welbekende VOC mentaliteit.

Ik, niet vies van terugtrollen en ook wel nieuwsgierig welke stap in zijn gedachten ik nog miste, begon met het opsommen van waar ze allemaal uniformen dragen: de Efteling, Banken, Gemeentewerkers?

Obsessieve Erwin bleef volharden in het ontwijken van de vraag die ik stelde.. Wilde niet verantwoorden wat hij bedoelde met zijn opmerking. Wilde mij niet verduidelijken wat in zijn hoofd niet meer dan logisch leek en voor mij een volkomen absurd verband. Dus ik bleef vragen en voorstellen..

Ziekenhuizen, Leger des Heils, Nonnen, Kostscholen, het Israelische leger, Erwin is namelijk met de dag meer pro Israël, iets wat hip is in die kringen.

Het begon een haast monty-pythonesque dialoog te worden die abrupt werd afgestompt toen Erwin er de brui aan gaf en mij blokkeerde waardoor al mijn reacties helemaal een absurdistische aaneenschakeling van geuniformeerden leek..

De wereld zit vol met Erwins, die bang zijn voor verandering, die liever schreeuwen en schoppen, vastklauwen aan dat wat niet meer is, dan dat ze zich focussen op wat dan wel..

Wees niet zoals Erwin.

[youtube_sc url=”https://youtu.be/B3KBuQHHKx0″]

Join the Conversation

2 Comments

  1. Ik had je tweet gemist maar had dezelfde gedachte, ik schreef ook dat alle regenkleding genderneutraal is. Maar leuk dat je Pauw hebt gehaald. En als je beroemd bent dan krijg je gekkies onder je volgers. Dat heeft Georgina Verbaan. En nu jij dus ook. Sterkte!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *