Een half jaar verder

Verhuisd, er moet nog wel wat, maar dingen die waarschijnlijk over een jaar nog steeds een keer moeten gebeuren. plintjes, andere gordijnen, nog een kastje in de keuken.. de handdoeken liggen op een stapeltje op de grond van de badkamer. De woonkamer oogt wat leeg. Maar wel netjes, opgeruimd, alles is functioneel. Meer is er niet echt nodig.

Hooguit nog wat extra gordijnen zodat de overburen niet binnen kunnen kijken ‘s avonds. Beetje privacy is wel fijn.

Verhuisd ook in m’n hoofd. Daar mag ook nog wel wat gebeuren, kamers opruimen, kasten uitmesten. Dingen ordenen, oude gewoontes, vastgeroeste overtuigingen, dat mag allemaal wel wat opgepoetst en soepeler.

En dan merk je ook hoeveel belangrijker die interne plintjes zijn ten opzichte van die nu op mijn slaapkamer stof liggen te verzamelen. Dan merk je pas hoeveel stof er in je hoofd verzameld is, hoe lang de gordijnen al hangen om dingen te verbergen omdat je geen tijd had om ze fatsoenlijk op te ruimen. Hoe vol je berging is, dat je dingen bewaarde en meenam en steeds weer weg stopte die juist aandacht nodig hebben.. Een hele berg puin om tegenop te zien, maar ik kom er weer stralend en opgeruimd uit!

Join the Conversation

3 Comments

  1. Klinkt goed Daan, echt goed. Ik was er afgelopen week even alleen op uit voor mijn jaarlijkse retraite naar Zuid-Limburg. En wat kom ik er daar pas achter hoe hard dat nodig is en hoe goed dat doet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *