Slaapfeestje

2011-10-06-uitnodiging Robin

Het is leuk als mensen je tekeningen leuk vinden. Bovenstaande heb ik ooit gemaakt voor een uitnodiging, voor een slaapfeestje van mijn dochter. Mijn twee favoriete stripkinderen, Snotneus en Sim (ergens zit daar in die naamgeving ook een soort auteursrechten dingetje waar ik nog niet uit ben). Ik krijg regelmatig de vraag of ze de tekening mogen gebruiken en hij stond ook vrij hoog in de google image search, dus het aantal dat de tekening gebruikt heeft zonder te vragen zal ook best hoog liggen. Eerst nog vanuit een verwijzing naar mijn eigen sites, maar de laatste keer dat ik keek stond deze tekening enkel nog via een scouting pagina gelinkt, zonder bronvermelding. Dat vond ik wel jammer.

Nu ben ik de kwaadste niet. Als iemand mij toestemming vraagt bekijk ik de tekening nog even zelf, poets hem soms wat bij of stuur een hogere resolutie versie van het werk toe. Ik teken ook niet direct om er aan te verdienen.

 

Join the Conversation

3 Comments

    1. Ik heb al geregeld wat opdrachten, vooral omdat ik het leuk vind, op het wat oplevert is bijzaak maar ook fijn en een teken van waardering.
      Ben alweer gevraagd om bij de zwemvierdaagse weer te komen tekenen, altijd erg leuk om te doen, kinderen die apetrots met een tekening naar huis gaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *