Vasten – Dag Laat Maar

beer and steak 550 - color
Het vlees is zwak en ik ben het vlees.

Het zou te makkelijk zijn om de schuld buiten mezelf te leggen, dat het complete gezin inclusief logees zich tegoed deden aan van alles en nog wat. Dat er gister een heuse snoepkraam voor kantoor stond waar eenieder mocht uitzoeken. Als ik echt had doorgezet, dan was ik echt wel verder gekomen, als ik echt gewild had. Maar ergens wilde ik dus niet. Deed ik het niet echt voor mezelf. Deed het niet om mezelf te bewijzen, maar om een ander te steunen. Die drie dagen dat ik gevast heb zijn niet gelijk verloren. Ik heb me niet het ongans gegeten aan snoep, me laveloos gedronken dit weekend. Netjes en braaf met een kopje thee in bad in plaats van een glaasje whiskey.

Het idee dat ik aan het vasten was en misschien nog ben maakt me wel bewuster van alles wat ik tegen dat vasten in doe.

Ik matig. Ik geniet meer van minder. Vasten is een mentale instelling. Mijn vasten, mijn regels!

Join the Conversation

2 Comments

  1. Ik heb net besloten om drop mee te nemen onderweg in de auto. Ik kocht anders ook wel eens wat als ik moest tanken, maar tegenwoordig tank ik daar waar geen personeel is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *