Vasten – Dag 2

IMG_20170227_201552343

De eerste dag zonder problemen doorgekomen. Doordeweekse dagen zijn ook niet zo lastig, enige waar ik op moet letten is de hoeveelheid zoetigheid die ik normaliter tijdens een dag nuttig. Ik drink al uit gewoonte thee zonder suiker. Tijdens de lunch eet ik naast enkel hartig ook meteen wat minder. De boterham met vlokken kwam altijd nog als extra’tje, die sla ik nu dus over.

De avond had wat meer beproevingen, een lezing in Pakhuis de Zwijger uit een serie waar ik regelmatig visueel verslag van maak en dat meestal doe onder het genot van een van de vele speciaalbiertjes die ze te bieden hebben.. Toch netjes met een kop thee gezeten.

Ik vast niet alleen, althans, dat was het idee, gisteren was de race al gelopen.. Nu moet ik in mijn eentje nog wel de eindstreep weten te halen.

Minderen en vasten is niet enkel eten, zo zag ik dat mijn concepten lijstje van mijn mailbox boven de tweehonderd items zat, dit komt omdat ik deze gebruik om dingen te bewaren die ik late nog eens beter wil bekijken of ideeën op te schrijven, klik nieuw mailtje, plak en opslaan, zo kan ik er overal makkelijk bij..  Maar tweehonderd plus nogwat is wel erg veel en onoverzichtelijk. Ik ben deze week dan ook bezig geweest met uitspitten en opruimen. Dat geeft rust in mijn hoofd en zo heb ik er nog wat aan. Merk dat ik sommige concepten zonder controleren weg gooi. Categoriseren en verzamelen. Ik zit nu op vijftig concepten/notities, dat is beter te behappen.
De grootste categorie is die van ‘kunst’. Alles wat met tekenen of anderzinds kunstzinnige dingen te maken heeft, dat zegt wat over mij, maar is niet heel erg verrassend natuurlijk ^_^

Meest vreemde eend in de bijt is een recept voor Udon Noodles, ik kan een categorie ‘eten’ aanmaken, maar voor een enkele link is dat wat overdreven.. Heb nu wel zin in Noodles.. misschien dit weekend.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *