Vasten – Dag 1

IMG_20170227_201532697

Carnaval is voorbij, anders dan de meeste feestvierders die wel het feest mee vieren maar niet vasten heb ik samen met mijn vrouw besloten om het eens andersom te doen, niet feesten maar wel vasten.

Wat het precies inhoud daar zijn we nog niet uit. Minder of geen alcohol, want op zondag mag het misschien toch wel? Nu drinken we ook enkel in het weekend, dus twee avondjes extra zonder maakt misschien ook dat we het die ene dag juist extra waarderen..

Maar sowieso minder snoepen en ongezonde dingen snacken. Gezonder eten en bewuster.

Ontbijten doe ik altijd al redelijk eenvoudig, boterham en een appel voor onderweg, maar voorlopig geen zoet, iets waar ik het meeste moeite mee zal hebben, ik ben een echte zoetekauw en regelmatig staat op het werk een bord met traktaties, soesjes, snoepjes, koekjes.. die zal ik allemaal moeten laten staan. Vandaag geen jarigen, dus nog geen uitdaging.

Zometeen lunchen, ik laat ook hier het zoet en het witbrood liggen..

Ook geen idee wat ik ermee wil bereiken, ik ben niet gelovig of ergens op uit, ik zie wel, misschien blijft er iets hangen wat ik mee kan nemen voor na de vasten periode, een gewoonte die eruit kan slijten zoals deze er gewoonlijk ook inslijten. Ik denk dat ik ook wat meer discipline wil, zo ben ik begin dit jaar vrolijk begonnen met ‘dagelijks’ een tekening.. afgelopen twee weken geen streep op papier gezet.. gelukkig deze week weer wat geoefend met mijn nieuwe brush pens..

En het bewuster worden van alles is misschien een mooie voorbereiding op de komende verkiezingen, niet ondoordacht consumeren, niet alles voor zoete koek slikken.

Join the Conversation

3 Comments

  1. Hmmm, je laatste zin brengt me op een idee: informatie-onthouding, vasten door minder informatie te consumeren. Minder nieuws volgen en minder social media, minder online. Ik denk dat dit erg gezond is.

    1. Denk dat het inderdaad gezond is om alles wat minder te volgen, scheelt een hoop onzin die je niet hoeft te filteren ūüôā

  2. De meeste carnavalsvierders hebben geen flauw idee van de oorspronkelijke ideeen, kijk wat eht met je doet met precies die jouw gedachtegang ben ik veel minder vlees gaan eten. Heeft mij alleen maar goed gedaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *