Leren tekenen

Afbeelding van DaanBanaanemmer

Op de terugweg van de tekenbijeenkomst liep ik samen met een studente terug naar het metrostation, ze vertelde over haar studies, over dat ze nog niet wist wat ze wilde doen. Ik gaf zo goed ik kon wazige adviezen over het leven en dat ze vooral haar hart moest volgen. Een praktische tip die ze mij mee gaf was tekenen vanuit de restruimte, de lege vlakken bekijken en tekenen in plaats van de lijnen van het object. Ik begon met een emmer.. geen idee waarom maar het smaakte naar meer en een nieuwe uitdaging.. De volgende tekening had minder open ruimtes, maar waar ik normaal eerst de ogen en neus op papier zet en van daaruit verder teken heb ik wel als eerste het silhouet op papier gezet.

Afbeelding 0213

 

Daarna heb ik de details pas ingevuld.. Het voelt voor mij alsof ik flink wat stappen vooruit ben gegaan enkel door twee keer tekenen met een andere invalshoek..

Afbeelding van DaanBana124

Afbeelding van DaanBanaan kleur

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *