Wanneer gaat het over

“Wanneer gaat het over?” Tranen rolden over haar wangen, ik overdacht haar vraag. Het antwoord: nooit.  Ik hield wijselijk mijn mond. Ergens wist ze dat al en dat was niet wat ze wilde horen, het gaat namelijk nooit over. Het word minder. Minder emotioneel. Minder momenten die tranen trekken. Minder, maar het gaat nooit over.

Probeerde te herinneren wanneer het omslagpunt was dat niet alles meer een stortvloed aan emoties opriep, iedere gedachte, iedere plek, ieder gesprek, iedere dag, elke tik van de klok.  Ik wist het niet, ik weet alleen dat ik nu zover ben, dat de momenten dat ik verrast wordt door mijn emotie zich beperken, momenten die nog steeds onverwacht lijken te komen en tranen mij verrassen. Vragen die mij raken in het diepste van mijn onderbewustzijn. Het verdriet van het verlies heeft een balans gevonden met alle mooie herinneringen en vrolijke gedachten zodat het minder zwaar weegt en me juist vrolijk stemt om terug te denken.

Join the Conversation

2 Comments

    1. Soms drukt het leven je op de feiten en is het lastig de leuke dingen voorop te plaatsen, maar ook die slippen er af en toe tussendoor tezamen met een lach 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *