Jij bent Polen!

van via eurovision.tv

Naast dienst bij de bar dit weekend  heb ik ook bij de entree gestaan van Klein New Orleans. Er kwam een groepje aan met nog aardig volle bekers bier, ze mochten van mij het festival terrein niet af met drank, want in de binnenstad van Utrecht geld een verbod op openbaar dronkenschap, niet dat ik ze echt zou tegenhouden, eigen risico en verantwoording. Een van de dames van het gezelschap bekeek me goed en floepte er toen uit: “Jij bent de meneer van Polen”. Ik keek haar verbaasd aan, volgde niet wat ze precies bedoelde met Polen.  “Je weet wel, Polen! Jij bent Polen!” Langzaam viel het kwartje aan mijn kant, ergens legde ik  de link tussen wat er de avond tevoren op TV was en wat Polen daar eventueel mee te maken had. Ze was blij dat ik haar uiteindelijk had begrepen dat ik helaas songfestival niet volg en dus geen idee had hoe de meneer er van Polen uit zag, ze nam een laatste slok, gooide de beker in de container en vrolijk liep ze wankelend haar vrienden weer achterna..

Als ik de foto zo zie zie ik wel wat gelijkenis, neem het maar als compliment, ben toch echt een stuk grijzer en ouder, mijn haar groeit ook minder snel en komt nog maar net over mijn schouders.

Verder verbaasde ik mij over de term openbaar dronkenschap. Met een beker bier op straat lopen is openbaar dronkenschap, met genoeg bekers bier achter de kiezen de straat op lopen niet..

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *