Als een raket

dag van de kosmonauten

“Hoe gaat het?” Goeie vraag altijd en het meest standaard antwoord is nochthans “Goed..”.  De intonatie van die laatste zegt veel, meer dan je werkelijk zegt. Je kan goed op zoveel manieren ten gehore brengen. Vol overgave en positieve energie. Twijfelachtig, zachtjes en schuchter. Cynisch, afwezig, noem maar op. Goed bevat meer dan zijn werkelijke betekenis. Op een rapport of bij een beoordeling valt er niets te tornen aan wat goed nu precies inhoud. Goed is goed. En ja, het kan altijd beter, maar met goed ben je er en kan je verder kijken.

De goed die we antwoorden is minder klaar als de toehoorder niet goed luistert of zijn vraag niet oprecht stelde. Mensen communiceren niet eenduidig, zeggen vaak het tegenovergestelde en dat moet dan blijken uit of de intonatie of de situatie. Soms verwarrend.

Maar het gaat goed, zo hier zwart op wit. Tussen de regels door staat een hoop, vraag ernaar als je oprecht geïnteresseerd bent. Hoe goed? Het gaat als een raket zo goed. Een drie, vier, misschien wel vijftientrapsraket, met horten en stoten de lucht in, stapje voor stapje, maar het gaat met iedere stap goed.

Hoe gaat het met u?

Join the Conversation

2 Comments

  1. Het antwoord verandert als je het begint met ‘Op dit moment….’.

    Op dit moment zit ik lekker op mijn gemak met mijn laptop op schoot en vraag me af of het me nog lukt vanavond een blogje te schrijven. En ach, anders doe ik het morgen en ga ik eens vroeg naar bed, dat vind ik ook een fijn vooruitzicht. Zoiets dus…..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *