What keeps mankind alive

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=6DSiD5CQ_Uk”]

Op de radio een spotje van ASN, over microkredieten en hoe deze passen bij hun duurzame beleid. Maar een bank is een bank, een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, microkredieten zijn gewoon kredieten en de banken maken juist nu de crisis in het westen roet in het eten gooit in de ontwikkelingslanden weer fijne winsten met woekerrentes, niets geleerd van de crisis alleen dat het hen lekker geld oplevert en dat de mensen toch wel betalen tot ze helemaal uitgeknepen zijn.

Als vaandel drager van dit alles, de Nederlandse staat en hun koninging, plus alle mooie belasting ontduikende voordelen van postbusbedrijfjes, zodat naast het uitknijpen van de arme boeren en zelfstandigen in de ontwikkelingslanden, ook de landen zelf flink mis grijpen in belastingen omdat de banken deze met dank aan onze staat en de brede glimlach van de grootste graaiers van ons land weg sluizen in de zakken van de aandeelhouders.

Dat alles onder de valse voorwendselen van duurzaam bezig zijn, open, transparant en sociaal. Er is niets sociaal en duurzaam aan moedwillig belasting ontduiken in landen die het hard nodig hebben, niets duurzaam en sociaal aan het uitknijpen van kleine boeren en zelfstandigen die omdat de belasting door de kredietverstrekkers ontdoken wordt naast hun lening met steeds stijgende rente moeten terug betalen ook met hogere belastingen zitten.

De koning en zijn vrouw zitten gebakken, de ontdoken belasting komt via de winsten in Mauritius weer direct terug in hun aandelen portfolio, ASN valt onder het merken portfolio van SNS welke weer in handen is van de staat. Het is dubbelfeest bij de oranjes, zo eten niet van twee maar van meerdere walletjes tegelijk, het beeld van veelvraten en varkens, dat is wat er in me op komt.

 

lees ook:
microkredieten met woekerrente (Vrij Nederland)
wie wordt er rijk van microkrediet ( One World)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *