Aangeslagen

makepisnotwar_small

Noem me hypocriet, misschien ben ik dat ook wel, maar aanslagen die dichterbij komen doen me meer dan aanslagen op plekken waar ik totaal geen binding mee heb. België heeft een speciaal plekje in mijn hart en als zij getroffen wordt door aanslagen raakt mij dat meer dan andere aanslagen. Waarom dat onderscheid? Is het zelfbescherming, je empathie beperken omdat je als persoon niet het leed van de hele wereld op je schouders kan dragen, omdat je het leed wel kan dragen maar je armen niet zover reiken om er daar ook daadwerkelijk iets aan te kunnen doen. Wat ik kan doen is verder gaan, zonder mijn buurtgenoten anders te zien dan dat ik ze altijd al heb gezien, gewoon mijn buurtgenoten.

Ik had twee ideeën in mijn hoofd, het melancholische idee heeft het papier gehaald. “Make Pis, not War” Neem elkaar in de zeik, maar zeik er niet over en ga al helemaal niet over lijken. Daar word de wereld niet beter van, respecteer je buren, ga al helemaal geen herrie schoppen op een plek waar je te gast bent en wees een ambassadeur voor je thuisland, iedereen smijt met modder, muntjes of spijkerbommen, maar hij die zonder zonde is werpe de eerste steen: “Even, and I want to make it absolutely clear, even if they do say Jehova!”

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=MIaORknS1Dk”]

 

Join the Conversation

3 Comments

  1. Wat mij betreft niks om je voor te schamen en gewoon logisch dat het je meer grijpt als het om mensen gaat met wie je om welke reden dan ook meer binding voelt. Dat wil niet meteen zeggen zeggen dat een dode Belg erger is dan een dode Turk. Helemaal niet hypocriet.

  2. “Neem elkaar in de zeik, maar zeik er niet over”. Dat kan zo op een tegeltje, Daan. We zijn te lichtgevoelig tegenwoordig. We trekken ons teveel dingen aan. Geen eelt meer op de ziel. En dat is wat we nodig hebben. Je schouders over iets ophalen is ook een reactie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *