Werktijdreductie

bridge001schetsimpressie speedcartoon

Gisteren met een nieuwe techniek een speedcartoon opgenomen. En met succes! We waren voorheen maar wat aan het rommelen om het gewenste resultaat te krijgen, hebben concessies moeten doen, zaken waar de klant nooit iets van heeft gemerkt. Maar ons hield het wel bezig, het moet beter kunnen, zonder meer tijd eraan te besteden of duizend keer opnieuw te moeten beginnen. Tot ik deze week een flashback kreeg naar iets uit mijn jeugd, iets wat wel eens een hele stap vooruit zou kunnen betekenen, een hoop gemak en ons dus een hoop tijd zou schelen.

En daar hebben we nu een mooie manier voor gevonden, een zestal tekeningen opgenomen in zeven takes, het kan nooit allemaal perfect gaan en soms wil je de keuze hebben uit twee verschillende opties. Maar het is een hele flinke optimalisatie qua werktijd die we nu extra in voorbereiding en nabewerking kunnen steken.

Naast het versnellen van het opname proces hebben we gelijk de ‘studio’ anders ingericht. De camera staat echt nu recht boven het papier, dit betekend minder vertekening en nabewerking of op een schuin vlak tekenen, dat laatste was geen echt probleem voor de tekenaar zelf en misschien is op een plat vlak tekenen juist wat lastiger, maar weegt niet op tegen de andere voordelen. De belichting Gaat ook beter op een plat vlak. Het proces is erg naar onze zin, zo erg dat we de tijd die we over hadden besteed hebben aan een extra filmpje voor de carnaval.

De opdrachtgever was al erg enthousiast over de schetsen, nu zijn amerikanen nogal snel met hun superlatieven. Ikzelf ben erg tevreden over de illustraties die we uiteindelijk hebben opgenomen en wat er nog in postproductie bij gaat komen. ik verwacht nog meer superlatieven als het filmpje kan worden opgeleverd.

Het jaar begint dus goed, laat maar komen al die opdrachten!

Join the Conversation

6 Comments

    1. Ha! Was het maar zo’n feest, tijdens mijn sollicitaties krijg ik te horen dat ik pas enthousiast wordt als ik het over mijn tekenwerk heb, tijd voor een cariereswitch dus!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *