Vooruitblik 2016

[youtube_sc url=”https://youtu.be/GSwgSgLVQtA” title=”Prettige%20feestdagen%20en%20een%20gelukkig%202016%20namens%20Joda”]

 

In plaats van terugblikken op het afgelopen jaar kijk ik liever vooruit. Vooruit naar wat komen komen gaat, zaken die weliswaar al besproken zijn,  alweer twee nieuwe opdrachten staan op de agenda voor de komende maand.

Komend jaar schrijf ik weer verder aan mijn boek, een verhaal zonder eind, schrijf ik weer verder op, mijn blog, even onregelmatig als altijd, sommige zaken veranderen niet.

Iets wat ik mis zijn duidelijke doelen, dat boek komt nooit af als ik er geen deadline aan stel, mijn blog. Hier wil ik verder ook geen voornemens aan vastmaken, ik zou best een deadline willen stellen voor het boek, zeggen dat het deze zomer af moet zijn. Maar het is niet het boek zelf maar het schrijven waar ik behoefte aan heb. Ik kan vaste avonden in de week gaan plannen om te schrijven. Ik kan mezelf dwingen iedere dag een blogje op te tikken, vingeroefeningen zijn nooit weg. Ik heb nog meer te doen, teveel hooi, te weinig vork, daar pas ik voor, als je niet zorgvuldig te werk gaat spin je uit die berg hooi enkel dikke touwen stro en nooit een gouden draad.

Mijn focus ligt komend jaar op werk. Werk als tekenaar, illustraties, animaties en workshops. Werk als programmeur een nieuwe uitdaging, verder gaan in mijn persoonlijke ontwikkeling, verder de diepte in. Het vinden van de juiste balans tussen beide.

Vanavond een werkbespreking, overleg over verbeterpunten, het stellen van deadlines, we lopen wat achter, schouders eronder en dan komt het goed!

Waar ligt uw focus komend jaar?

Join the Conversation

5 Comments

  1. Een mooi boekschrijfjaar toegewenst Daan.

    Ik maak op het einde van het jaar altijd een lijstje van dingen die ik in het nieuwe jaar wil meemaken. Dat lijstje laat ik een heel jaar met rust, maar het lijstje mij niet, dat is het geheim, en als het jaar voorbij is bekijk ik wat ik ook alweer had opgeschreven. Altijd zeer verrassend.

  2. Mooie instelling. Een grotere vork gaan kopen is volgens mij nog nooit de juiste oplossing gebleken. Ik heb ook zin in het nieuwe jaar! Eigenlijk in heel veel dingen, maar het allermeest hoop ik op een klein gezond mensje eind juni!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *