Roeptoeteren

Will work for Bitcoin
Dat waar we het minst verstand van hebben daar roepen we om het hardst, waarschijnlijk om onze onkunde te overschreeuwen.
Mensen roepen vaak maar wat, zonder echt te weten waar ze het over hebben, denken iets gehoord te hebben en herhalen dat te pas en te onpas. Nieuwe dingen zijn eng, dus alles wat bevestigd dat het inderdaad eng is moet dan ook waar zijn.

Bij het aankondigen van het accepteren in de Loesje winkel van Bitcoin waren de meeste opmerkingen gelijk negatief en vooral ongegrond, op twee had ik al direct geantwoord, maar diep het graag nog verder uit:

“De nieuwe digitale decentrale manier van betalen, een munteenheid die sterk fluctureert: gaat Loesje nu meedoen met dit Monopolyspel?”

Het deel voor de komma klopt als een bus, Bitcoin en de Blockchain is een decentrale manier van het genereren en bijhouden van valuta. Ik ga er niet al te technisch op in, maar doordat alles decentraal is geregeld hoef je niet op een derde partij te vertrouwen of alles wel klopt. Wat gelijk het laatste deel van die zin onderuit haalt, als er iets al een monopoly spel is, is dat het huidige stelsel van het geld, waarbij we allen afhankelijk zijn van die derde partij, die dus het monopolie op het geld in handen heeft. Hier rekent Bitcoin juist mee af. Geen banken en centrale partij meer die bepaald hoeveel geld er is en hoeveel het waard is en de stroom van het geld bepaalt.

De munteenheid fluctueert, in het begin is het opgeblazen als een bubbel, dat ontken ik zeker niet, maar op het moment van schrijven is de munt al een jaar lang stabiel met een kleine fluctuatie die niet afwijkt ten opzichte van andere munteenheden als de euro en de dollar. Dus beweren dat het sterk fluctueert is sterk overdreven.

“De nieuwe manier om te frauderen. Je moet tenslotte meegaan met de tijd”

Bitcoin is een munteenheid. Frauderen staat los van waar je het mee doet, voor de bitcoin werd er al op los gefraudeerd. Dat heeft niets te maken met de munteenheid die de fraudeur daarvoor afhandig probeert te maken. Fraude gebeurt ook op grote schaal en zeker met dollars en euros, waar danken we onze crisis aan? Aan fraude door de banken, gesjoemel met geld, leningen, schandalen en fraude binnen de banken zelf. Als de Bitcoin iets kan, is het afrekenen met die banken, omdat we voor betalen met Bitcoin geen derde partij meer nodig hebben, die kunnen rommelen met ons geld.

Dat Loesje als wereldverbeterende recalcitrante instelling dit initiatief omarmt was te verwachten en ook niet meer dan normaal, Je moet tenslotte meegaan met de tijd. De Loesje winkel ligt in Arnhem, dit is de bitcoinstad van Nederland op het moment waar diverse winkels Bitcoin accepteren als betaalmiddel. Een dagje Arnhem kan je compleet bekostigen met Bitcoin, van ontbijt tot hotelovernachting, diner, of scheurkalenders.

Er is veel te zeggen over bitcoin, maar vaak worden de verkeerde dingen geroepen omdat men het niet kent, lees je eerst eens goed in, roep niet alleen dat wat je onwetendheid bevestigd, maar diep het eens uit.

Bitcoin en de blockchain zijn een eerste stap in de hervorming van het huidige economische stelsel, een revolutie die het mogelijk maakt om onze afhankelijkheid van de economie, de monopolies eindelijk te doorbreken. Zoals we al meerdere revoluties hebben meegemaakt die ons vrij hebben gemaakt van godsdienst, arbeid en andere beperkingen. We hebben de industriele revolutie omarmd, de digitale revolutie heeft onze wereld geopend, dit is de revolutie van het geld, iedere revolutie brengt ons een stap dichter bij, de volgende revolutie? Wie weet, eentje van politieke aard? Hoe zou de wereld kunnen opereren zonder centrale overheid?

Ik omarm de bitcoin, ik zie de potentie. De meeste bitcoins die ik heb heb ik verdiend met tekenen, dat is wat bitcoin ook mogelijk maakt, ik doe internationaal zaken, zonder dat ik daarin beperkt wordt, afhankelijk ben van valuta of banken of andere obstakels.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *