Doen jullie ook kleurplaten?

kleurplaat

Wij doen werkelijk alles! Dus ja, ook kleurplaten! De zwemvereniging wilde kleurplaten voor de zwemvierdaagse, we hebben er drie gemaakt, twee voor de jongere kleurders en een voor de gevorderden. Het was een erg leuke uitdaging. Deels brainstormen over wat te tekenen, lekker vervallen in stereotypen en kleine al dan niet voorspelbare grapjes erin verwerken. De eenvoudigere kleurplaat ook schaamteloos geknipt en geplakt in de wat moeilijkere.

Het is de eerste keer dat ik een kleurplaat tekende, gelukkig samen met mijn compagnon. Het werk is goed verdeeld en het werkt goed voor de inspiratie, we tekenen al jaren samen en voelen elkaar goed aan. Durven ook zonder probleem eerlijk te zijn, wat makkelijk is als je het eigenlijk al aanvoelt als de ander het er niet mee eens is of twijfels heeft. Het is geen van Haasteren plaat geworden, niet dat dat het streven was, maar wel iets wat ik in mijn achterhoofd had.

Naast de kleurplaten is gevraagd of we tijdens de zwemvierdaagse ook een avondje verzoekjes konden tekenen. Ook spannend! Want tekenen in opdracht en onder het toeziend oog van publiek is iets wat ik los van de 24hour comic day, waar iedereen toch vooral op zijn eigen papier keek, nog nooit gedaan heb.  Maar het wordt vast erg leuk, de doelgroep is ook niet heel veeleisend, ben al aan het oefenen met brandweerwagens en beestjes.

Join the Conversation

3 Comments

    1. Zomaar een tekening van internet halen is leuk als je er verder geen wedstrijd aan hangt, maar als het een beetje officieel is zit je al gauw met licentie rechten ed te kijken. Bovendien is een op maat gemaakte tekening ook voor zo’n vereniging echt veel leuker.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *