Hoe vaak keek ik op mijn smartphone?

Negendertig keer. Dat is beduidend minder dan de gemiddelde 221. nu zie ik mezelf niet als zuinige gebruiker, ben wel van een andere generatie, als ik het vergelijk met mijn eigen dochter. Ik zit overdag meer aan mijn werk dan dat ik tijd besteed aan iets anders, nu liet mijn batterij het gister ook wat afweten, maar dat zal het hooguit met tien keer hebben kunnen verhogen.

Het gevoel altijd maar bereikbaar te moeten zijn heb ik sowieso al niet meer, ik vergeet mijn telefoon soms ook uit mijn jas te halen, wat meestal resulteert in mensen die mij wilden bereiken maar niet konden. Ik kan me daar ook niet druk om maken, het feit dat we in deze tijd de middelen hebben om altijd en overal maar bereikbaar te zijn, altijd en overal maar het internet op kunnen om iets op te zoeken, ten alle tijden te kunnen volgen en gevolgd kunnen worden, betekend ook niet dat het moet. Ik denk dat je daar ook onrustig van word, ik in ieder geval wel. Ik bepaal liever zelf wanneer ik iemand spreek of wanneer ik reageer, daar wil ik over na kunnen denken. Het is een commerciële insteek om iemand off guard te treffen en dan over weten te halen om iets te zeggen of te doen waar hij niet goed over na heeft kunnen denken. Gehaast beslissingen maken heeft me al eerder duur komen te staan.

Lees het verslag van mijn smartphone gebruik hier: http://weblog.kurai.nl/wordpress/?p=2060

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *