NS Ellende

Ik reis met de trein naar mijn werk, daar heb ik altijd een maandtraject kaartje voor gekocht. Met de verplichte overstap naar ov-chip zit daar opeens een paar euro extra bij en een gekoppelde 40% daluren korting.

Leuk zo’n korting waar ik alsnog meer voor betaal, maar ik heb dus al een voordeelurenkaart, dus ik betaal nu dubbelop voor de korting, navraag bij de NS levert doodleuk het antwoord dat ik het daar maar mee moet doen en eventueel de daluren kan opzeggen als het jaar voorbij is. Ik betaal dus al meer voor hetzelfde traject en ook nog eens dubbel voor de korting.

Antwoord van NS “Je krijgt wegens de overlap geen restitutie of korting. Als je Dal Voordeel al een jaar hebt kan je het wel maandelijks opzeggen. Je kan het dan later opnieuw nemen.”

Is dus totaal geen voordeel en een koppelverkoop waar ik als reiziger dus gewoon de dupe van ben, ik betaal nu meer voor een maandtraject omdat er als ‘extra’ een voordeel bij zou zitten waar ik niet om vraag omdat ik deze al heb middels het voordeel abonnement.

Ze veranderen eenzijdig de spelregels, verhogen de prijzen en zadelen mensen op met producten waar ze niet om vragen, ik kan moeilijk de andere trein nemen, want er is geen andere, misbruik van een monopolie positie. De insteek was dat de papieren kaartjes de ns teveel kostten en dat de ov chip deze kosten zouden drukken om de omzet en winst wat op te krikken. Is wel weer duidelijk waar de NS zijn hart heeft zitten, dat is niet bij de reizigers.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Gewoon zwart reizen! De kans op controle is minimaal omdat conducteur een uitstervend ras is!
    Goedkopere oplossing:
    Ga lekker lopen, is nog gezond ook jochie! !,,:-):-):-):-):-):-)
    Groetjes, !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *