Gebakken lucht

Kan je tempura maken in de airfryer? Die vraag zat al een poos in mijn hoofd. Kan ik sowieso tempura maken? Tempura, iets, veelal groente, in beslag dopen en dan frituren in de olie. Maar een airfryer heeft geen olie. De olie houd het beslag meestal wel op zijn plek. Dit was dus ook een klein nadeel. alles droop door het mandje naar onder, had alles al goed laten uitlekken, dus de schade viel mee en het apparaat laat zich goed schoonmaken. Het onderste gedeelte van het beslag bleef ook aan het mandje plakken. volgende keer iets op verzinnen. Verder was het wel ok, zeker omdat ik geen vergelijking heb omdat dit mijn eerste keer tempura maken was. Het was iets minder luchtig dan wanneer het in de olie zit. Volgende keer eens met olie proberen en een goede vergelijking maken. Het bakken met lucht is in ieder geval gezonder.

Op onze verdieping zit een bedrijf dat consults verkoopt. Ik weet het fijne er niet van en ben redelijk bevooroodeeld met mijn idee dat het verkopen van consults niets meer is dan een hoop lucht in de airfryer stoppen en dit dan over te dragen aan je client, mooi verpakt in allerlei vastgestelde normeringen en rapportages die er op de gebakkenlucht opleiding zijn ingestampt en als een fohn zijn komen overwaaien uit het land dat de gebakken lucht zijn oorsprong vond, weer een ongenuanceerd vooroordeel van mij. We delen de keuken en als ik mijn thee water opzet zet een van de mannen voor zijn klant een kop koffie, vol trots toont hij zijn elektronische melkopschuimer aan zijn bezoek, een apparaat om melk op te kloppen met lucht, ik lach om de passie die de man in zijn verhaal stopt en de ironie die in dit moment zit.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *