Zomaar wat

Zelfs de grootste tekenaars, degenen naar wie je op kijkt, waar je je door laat inspireren, waar je je aan spiegelt en van droomt ooit zo goed te kunnen worden hebben hun eigen bergen waar ze tegenop kijken, hun eigen voorbeelden en spiegels waarvan ze de moed af en toe in de schoenen zinkt en zich af vragen of ze ooit zover zullen komen. Bevestigd door mijn eigen voorbeeld via een korte twitter conversatie, het mooie van digitale communicatie en social media, terloops maak je een kort gesprek met iemand die je al jaren op een sokkel hebt staan, gewoon omdat het zo loopt. Niet dat ik de illusie heb ooit te kunnen tekenen als hij, alleen al omdat ik qua tijd al jaren achter loop en ik qau tijd ook duizend en een andere dingen wil en moet doen. Niet dat dat mij ervan weerhoud om te dromen, om de ambitie te hebben en met het idee in mijn kop loop om er toch ooit eens aan te beginnen om dat te evenaren wat mij zo inspireert. Maar alles op zijn tijd. Zoveel plannen zo weinig tijd. Er is nog zoveel te doen. Ik ben al heel tevreden met wat ik in mijn boekjes opteken en de tijd die ik er al aan besteed.

Mijn hoofd werkt traag, ideeën groeien langzaam, eer een idee eindelijk in mijn hoofd de juiste vorm heeft moet het er nog uit, ook dat neemt zijn tijd, soms wat versneld door een externe schop onder de kont, maar vaak heeft dat ook niet het gewenste effect en blijft het zitten, tot het zover is, het ei gelegd kan worden.

Beter worden doe je door te doen en te blijven doen, stap voor stap. Iets wat in alles doordrenkt zit. Van het opruimen van zwerfafval, je werk, sport, ouderschap, mens zijn.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Mja, dat zijn jouw woorden en hoe jij er tegenaan kijkt. En ik kan nergens over oordelen. Ik vind dat je moet streven naar je eigen stijl, en daar dan de beste in worden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *