Zei m’n moeder altijd

[youtube_sc url=http://youtu.be/xnKkF7-BPhM]

Mijn moeder zong, vaak aangewakkerd door een woord of zin die ter ore kwam, een naam, iets wat maar heel vaag met een lied te maken zou kunnen hebben haalde bij haar de drang naar boven om dat ook te zingen. Mijn naam, Daan of eigenlijk Daniël Hubertus (“Bennie Bertus!” riep ik altijd boos) gevolgd door het zingen van het refrein van Elton Johns Daniel. Een heel repertoire aan Annie M.G. Schmidt liedjes, Ramses Shaffy en Liesbeth List, Robert Long, Leonard Cohen, Barbera Streisand een eindeloze lijst met evergreens.

Ik kan me zo geen andere voorbeelden voor de geest halen, enkel dat het opvallend was hoe vaak ze reageerde op woorden door het zingen van een regel tekst uit een lied, aanvullen mag 🙂

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *