full time baan voor 0 uur in de week

Automatisering stroomlijnd alles, laat de econimie groeien, maar de banen verdwijnen langzaam, als je de grafieken ver genoeg doortrekt draait de economie straks prima maar is iedereen werkeloos, of in ieder geval meet dan 99%, de 1% rijktste elite harkt en kijkt neer op de mens die werkeloos is en zo buiten de economie is geplaatst, voorbeelden in sf genoeg(o.a. Elysium, leuk, ga zien!)

Het is tijd dat we eens gaan kijken naar het omgooien van de tijdsindelingen van werk, we moeten nieuwe berekeningen gaan maken, rekening houden met de meest ideale situatie, 100% full time employment met 0,0 uur aan fysieke arbeid, je wordt betaald voor je baan maar robots en computers doen AL je werk. Of voorzien in ieder geval voor je basisbehoeften, misschien had ik beter het boek van Marx kunnen kopen op het boekenfestijn in plaats van Kafka 🙂

naar aanleiding van http://alleskanaltijdbeter.blogspot.nl/2013/06/jobless-recovery.html via Erno via Marco

Lees meer over werktijdreductie.

 

 

 

Join the Conversation

3 Comments

  1. En ook daarom is de economie van het gratis onvermijdelijk. We koersen er recht op af. Noem het een utopie, een droom of een nachtmerrie maar het gebeurt en dan komt het moment dat we ons echt niet meer kunnen voorstellen dat er een tijd was dat je echt overal voor moest betalen.

  2. ja, ooit zeiden ze al eens, machinnes/computers nemen al ons werk over en de vrije tijd neemt toe.

    Nou ondertussen moet men steeds langer en meer werken, terwijl het aantal werklozen groeit.

    Systheem he.

  3. Daarom, het huidige systeem groeit steeds schever totdat het straks helemaal in elkaar stort, wat het dan brengt zal meer ellende zijn dan utopisch ben ik bang, er zal een nog grotere kloof ontstaan tussen de maatschappelijke lagen, men zal vervallen in een strijd om alles, mensen zijn niet zo netjes als het op eigen belang uitkomt, de recht van de sterkste/slimsten zal dan steeds meer gaan gelden, ten nadelen van de rest.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *