Stripstroken

schetsenSchets van moeder en vader

Gisteren mijn idee voor een strip besproken, in mijn schetsboek staan al wat strookjes uitgewerkt. Genoeg voor twee bladzijden, waar ik gister nog afgaf op het gebruik van een saaie standaard 4×3 indeling van een pagina doe ik het zelf toch ook, op zich wel een verplichting als je een strookstrip maakt, je kan moeilijk een strip maken in een enkele strook en heel erg gaan stunten met de kader indeling, het kan zeker, maar is niet altijd effectief, je hebt al weinig plek, dus houd het ook simpel. Ik stunt graag met indelingen of zelfs met de continuïteit van de kaders en stroken, wat vaak leid tot het niet begrijpen van de strip, voorbeelden volgen vanzelf wel een keer. De strip zelf had ik al eerder besproken hier, gaat vooral over mijn jeugd herinneringen, korte fragmentjes, zonder al teveel opsmuk, gewoon zoals het een beetje was, grappige dingetjes vaak, of in ieder geval wat ik grappig vind.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *