Strips in hart en nieren… en zwaarden

evo0033-1

 in het echt ben ik niet zo opvliegend…

Gisteren een stukje geschreven voor Michael Minneboo naar aanleiding van zijn oproep.
Tijdens het beantwoorden van de vragen schoten er steeds meer herinneringen in mijn hoofd omhoog, ik had nog veel meer door kunnen schrijven, het is duidelijk, ik houd van strips. Ik tekende op de kleuterschool al met tekstballonnen erbij, deelde de cijfers in op gevoel en verdeelde ze in een aantal kampen, de goede, de slechte en de neutrale getallen, voorzag ze van gezichtjes helmpjes, zwaardjes en repliek in dus die tekstballonnetjes. De eekhoorn die onder het kruis van Jezus zat riep getsie toen het bloed vanuit zijn handen en voeten op het beestje zijn hoofd viel. Als mijn oma vroeg welk boek ze moest voorlezen kwam ik steevast met Suske en Wiske aanzetten, helaas kon ze die niet zo goed voorlezen en ging ik maar weer zelf lezen.

Ik kan mezelf ook gelukkig prijzen met de voorliefde van strips van degene verantwoordelijk voor de aanschaf van strips in de lokale bibliotheek bij ons in het dorp vroeger. Het niveau van de strips lag daar vergeleken met die van in de stad waar ik later heen fietste en later een poos heb gewoond echt een heel stuk hoger. In de stad zat een heuse stripwinkel waar ze mij op een gegeven moment bij naam kenden en nog steeds word ik herkend door de eigenaar en vriendelijke begroet als ik hem zie staan op een stripbeurs.

Op de middelbare school had ik me ingeschreven voor een cursus striptekenen, ik was eigenlijk te oud, maar de tekenaar had geen leeftijdsgrens opgegeven, ik was niet de enige die te oud was, bleek een jongen te zijn die bij alle keuzevakken in de klas zat, toevallig hetzelfde pakket, wat met allemaal bèta vakken en tekenen erbij een vrij uniek pakket was. Dat toeval heeft geleid tot een samenwerking in tekenen en een vriendschap. Ook de tekenaar die de cursus gaf spreek ik af en toe nog eens aan, zijn vrouw heeft een poos meegetraind bij ons op de iaido vereniging, maar dat heeft weer niets met strips te maken, maar wel met mijn andere passie uit mijn kleutertijd, zwaarden 🙂

Volg de serie stripliefde van Michael Minneboo:
http://www.michaelminneboo.nl/category/strips/stripliefde

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *