Vakantie

201107_ab_1280x1024

Ze wierp een blik op de kalender om te bepalen welke dag het was, echt kijken deed ze niet, als je haar zou vragen welke dag het was, zou ze eerst weer op de kalender moeten kijken, onderbewust wist ze het wel, ze had het namelijk net nog gezien, maar het actief ophalen en benoemen daar had ze het niet bewust genoeg voor opgeslagen. Ze had geen zin om te kijken, het maakte ook niet veel uit. Ze vertrouwde op haar gevoel, de precieze dag was niet belangrijk, hetzelfde als de juiste tijd, de zon bepaalde haar dag, de dag zelf was eender gelijk alle andere. Ze had geen afspraken, alles kwam en ging zoals het was, geen strakke planning, iedere dag had zijn eigen weg, ieder moment was nu, ze hoefde zich voor niemand te verantwoorden dan enkel zichzelf. Ze kon dus vol overgave vertrouwen op haar eigen gevoel en het voelde als midden in de vakantie, als de zevende dag. De eerste week, afgaande natuurlijk dat je twee weken op vakantie gaat. De eerste dagen was alles nieuw, alles ruikt dan anders, raar. Alle weggetjes die je neemt hebben hun werkelijke bestemming nog niet onthuld, lijken nog oneindig. Alle mensen die je ontmoet zijn nog vreemde en nieuwe gezichten. Na zeven dagen is alles je weer gewoon. Alles ruikt vertrouwd, je kent de paadjes als je eigen broekzak. Je hebt je draai weer gevonden. Langzaam komt ook het einde alweer in zicht. Begin je langzaam weer te denken aan de terugreis, het alles weer voorbereiden en inpakken begint mee te lopen in de planning. Maar de noodzaak voor een terugreis was nu niet aanwezig, het was de zevende dag, alles had zijn plek en leek vertrouwd, ze kende de paadjes, wist waar ze heen gingen, het eiland had nog maar weinig geheimen voor haar. Als het aan haar lag kon ze hier tot aan het eind van de zomer blijven, of als de herfst nog lekker was zelfs nog langer. Hoe lang wist ze nog niet, maar zeker was dat het niet al over een week was.

Bij deze nog een stukje uit mijn boek. Heb nog een hoop te schrijven, dit stuk komt hoogst waarschijnlijk in het midden van het boek ūüôā

De illustratie is door mij gemaakt voor het ter ziele gegane about:blank met een sterke link weer naar het verhaal.

Ik lees heel graag jullie reactie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *