Wat zal ik eens tekenen?

slijter

Tijdens de cursus striptekenen is de meest gemaakte opmerking ‘Ik weet niet wat ik moet tekenen’. Mijn eerste reactie hierop is een vraag, meestal wat ze die dag gedaan hebben, meestal is dat niet veel. Ik vraag ze of ze een zus of broertje hebben, een huisdier. Daar komen vaak wat meer verhalen bij los en dat geeft ze gelijk wat inspiratie. Als ze er echt niet uit komen laat ik ze in een stripboek bladeren of roep iets waar ze voordat de cursus begon over bezig waren, mobiele telefoon, wie op wie is, stomme juffen en meesters.

De eerste lessen van de cursus geef ik tips over hoe ze kunnen tekenen wat ze bedenken. In de basis komt het meeste terug op cirkels, rondjes tekenen. Na de ‘ik weet niet wat’ vraag komt meestal de vraag: ‘ik weet niet hoe ik [iets] moet tekenen?’. Mijn antwoord: ‘Wat denk je ik ga zeggen?’, ‘jaa-haa, cirkels!’. Ik teken een cirkel en laat zien hoe ik daar een [iets] uit laat ontstaan, liefste met nog meer cirkels en laat de vragensteller gelijk mee tekenen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *