mini saga: Eliëzer

Alleen, een volle dag lopen, ver van mijn ouderlijk huis. Waarheen? Naar Egypte? De stad van de farao, waar mijn vader en zijn volk uit vluchtten. Weg uit de schaduw van mijn broer, opgaan in de mensenmassa. Weg van god die mijn moeder beschaamd, mijn vader verdoemd en voor wat?

Credits: deze blogpost is geïnspireerd door de mini-saga van Peter de Kock, welke weer geïnspireerd is door de mini-sagas van Huub Koch

Deed me denken aan de 99 stijloefeningen Raymond Queneau,

Inspiratie haalde ik uit een random wikipedia artikel, beetje vals gespeeld, had geen zin in een verhaal over insecten, waar schijnbaar heel veel wiki-pedia artikelen over bestaan, daarna verder gezocht over het onderwerp gezien het wel erg karig was ook al had ik al gelijk het idee van het weglopen van huis voor me, het lastigste vond ik wel de 50 woorden, verhaal was eerst meer dan het dubbele, dan wordt het schrappen, schrappen en nog eens schrappen. Ik merk dat ik in mijn strips ook dat probleem wel heb, teveel tekst voor in de ballonnen, misschien meer van dit soort oefeningen.

Join the Conversation

2 Comments

  1. @RenéSmurf: je kan inderdaad alle kanten op, een leeg bureaublad, een urlbalk die roept om een richting, je hoofd die invult waar het maar belieft heen te gaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *