Spiegel

camera

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig fotograaf is. Los gezien van alle mensen die met hun mobiel alles vast leggen wat ze interessant lijkt en dit te pas en te onpas doen, zijn er ook steeds meer serieuzere fotografen, die bewapend met hun tas vol lenzen, diffuus flitsers en de digitale spiegelreflexcamera om hun nek op iedere straathoek te vinden zijn, vaak zelfs in groepjes.

Tijdens een concert liep er vroeger een enkele fotograaf, dat was makkelijk en duideljk, die kreeg vaak wat meer vrijheid om net even op het podium te mogen. Tegenwoordig lopen er een handjevol van die fotografen, met dikke tas en grote lenzen, tijdens het optreden lopen ze door het publiek, willen de beste plaatjes schieten, stoten ruw tegen je glas bier met hun uitstekende tassen, staan vooraan en blokkeren het zicht van alle anderen, denken zich hetzelfde te kunnen veroorloven wat de enkeling vroeger ook kon, maar dan viervoudig, net als de clubjes hobby fietsers die alsof ze de tour rijden zich de openbare weg toe eigenen en zich boven de verkeersregels wanen.

Het is crisis, toch lopen er hordes fotografen rond met een redelijk arsenaal aan camera werktuig waar een bijstands gezin met gemak een maand, soms wel twee, van rond kan komen.

Join the Conversation

2 Comments

  1. ja, maar je ziet ook overal winkels he,een kaaspakhuis en een ijs en chocoladezaak, maar dat kan zomaar volgende maand anders zijn! Ze gaan bij bosjes, en dan leegstand.

    En dat moet allemaal op de foto!

  2. Daarom juist zijn het er nu zoveel, elke fotograaf wil van zoveel mogelijk evenementen foto’s maken en laat niets meer aan zich voorbij gaan. Zou kunnen dan, ik weet het echt niet waarom er zoveel fotografen bij gekomen zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *