Voorjaarsmoe

anime-grave

De zon prik gaatjes in nasleep van de winter. Kleine stipjes licht schijnen op wat er komen gaat. Schijnen fel. Kleine stipjes geven aan dat de lente bezig is, maken de vogels wakker. De stipjes vormen een patroon, herkenbaar. Verbonden geven ze een beeld van de voorgaande jaren, halen hun herinneringen op van hoe ze zo geggroeid zijn, soms komen er stippen bij, heel af en toe verdwijnt er een stip uit het zicht, moet je je nek uitsteken om je kijkhoek te vergroten. Soms zitten er een aantal stippen zo dicht op elkaar dat het een grote vlek word, roepend om aandacht. Herinneringen aan een voorjaar die ieder jaar weer nieuwe herinneringen bij je oproept, ieder jaar groeit de vlek. Hoe je ook je hoofd wend, de vlek blijft in je blikveld hangen. Een bundel licht die voor altijd bij je zal zijn, je altijd zal herinneren aan de komst van het voorjaar.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *