Wakker worden

289975-bigthumbnail

Sinds gisteren is er iets in mij wakker geworden, misschien dat het al langer bezig was, een aantal keer op de snooze knop heeft gedrukt omdat het bed nog zo lekker lag, maar het was nu toch echt tijd om op te staan, te beginnen met een nieuwe dag. Gister was het NK Iaido, ik deed mee, het resultaat wat ik behaalde was niet slechter of beter dan de voorgaande jaren, hoewel ik dit keer wel voor het eerst de poule uit kwam en in de knock-out rondes zat. Toch voelde het voor mijzelf zoveel malen beter dan voorheen, na al die jaren trainen, seminars en wedstrijden is er binnen de beleving voor mij een nieuwe deur open gegaan. Het zit in allerlei kleine dingetjes, het begon al dat ik met mijn net iets te zware zwaard eindelijk geluid wist te produceren, dat ik mijn houding steeds beter onder controle krijg en deze steeds minder gaandeweg de oefening verlies. Ik heb nog een lange weg te gaan, zoals met iedere budo disciplice, dat is ook de ‘do’. Een weg die ik zoals het nu voelt nog tot het einde der tijden zou kunnen bewandelen. Een richting die mij voldoening geeft, mij uitdaagt en verder brengt. De investering waard en het waard om verder in te investeren.

Sport u? Waar liggen uw passies? Welke weg bewandeld u?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *