Krantenstrips

Suske en Wiske

Heel vroeger las ik dagelijks de krant, als eerste altijd de strips, meestal ook als laatste omdat de rest van de krant mij destijds nog niet zoveel boeide. Tegenwoordig lees ik af en toe een krantje als deze toevallig voor mijn neus ligt. Ergens op een koffietafel of een van de gratis krantjes in de trein.
Ik lees nog steeds de strips. De strips die ik lees zijn allemaal korte gag strips, geen spannende avonturen meer zoals vroeger, strips hadden een vervolg, een cliff hanger, complete stripboeken werden voorgepubliceerd in de krant. Ik knipte, na goedkeuring van mijn vader, de strips uit de krant en plakte deze in een schriftje. Zo had ik na weken van driftig verzamel, knip en plakwerk een compleet stripboek tot mijn beschikking. Ik heb nog een foto van toen ik ongeveer een half jaar oud was, ik en een krant, natuurlijk de pagina met de strip, een tweetal stroken van Suske en Wiske, de Efteling elfjes.

Dat zijn toch dingen die flink veranderd zijn, een teken zijn van de tijd, de mens zoals die nu is, geen tijd meer voor vervolgstrips in de krant, vluchtig, geen verplichting willen aangaan, geen tijd meer nemen voor het knip en plakwerk.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Goh, interesant. Ik las wel altijd de strips, vaste prik, en ik deed er verder niks mee.
    Soms verscheen er een boekje, maar dat kocht ik nooit omdat ik vond dat trouwe leden zoiets eigenlijk kado moesten krijgen! (ouders zijn al jaar of 30 lid)

    En nu ik op mezelf woon heb ik geen krant meer, maar toen ik bij ouders was onlangs las ik even de krant, en de stips, en vernam dat ik het totaal niet mis ook.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *