Mooie fiets

“Mooie fiets!” hoorde ik gister toen ik langs een voetbalveldje fietste. Kinderen roepen wel vaker iets als ze mijn fiets zien, gek, stoer, raar, “kijk pappa, wat een… een fiets..” Ja, wat voor fiets eigenlijk.

Niet dat mijn fiets heel bijzonder is. Het is een half gare ATB, goud gekleurd met een redelijk staketsel van een stuur, opzichtig in ieder geval. Voor een paar tientjes gekocht op marktplaats gekozen op basis van prijs, loopafstand en minstens drie versnellingen. Ondertussen is hij wel weer toe aan een onderhoudsbeurt, remmen doen het niet lekker. De banden zijn een keer lek geprikt en heb ze provisorisch opgelapt met stukje plastic en ducttape om de binnenbanden er van te weerhouden om door de ‘steekwonden’ naar buiten te ploppen. Van de versnellingen doen alleen de voorste drie het. Het zadel heeft een stiksel dat als het regent al het vocht in zich opzuigt en ik vergeet er altijd weer een zadelhoes omheen te doen waardoor ik dus met een nat achterwerk zit.. Mooie fiets is dat.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *