Kleed u zich maar even uit

Verzekeringen zijn nu hard bezig om mensen te lokken door meer risico te gaan nemen, te gaan bezuinigen op je eigen zorg. Ze verkopen het mooi, je bepaald zelf waar je je voor verzekerd. De basis verzekering uitgekleed tot het bot. En dan mag je een keer per jaar gaan kiezen waar je dan extra geld aan wil besteden. Handig! Want ik weet precies wat ik ga mankeren dit jaar! Jij toch ook?! Speculeren met je eigen gezondheid. Iedereen doet het! En daar lig je dan. Ambulance bellen. “Sorry meneer, u heeft zich niet voor een ambulance verzekerd, misschien dat u uw psycholoog kan vragen u te brengen, die valt wel in uw portefeuille.” Komt een man bij de dokter: “Kleed u zich maar.. Ah, ik zie het al, dat heeft de verzekering vast voor u gedaan!” Het eigen risico gaat omhoog, ook op basis van je eigen speculatie, je eigen keuze! Dus niet zeuren. Ja het klopt, wil je minder eigen risico, betaal je het verschil tiendubbel in premie, dus het is gewoon een no-brainer, niemand wil een dief zijn van zijn eigen portomonee, we hebben het toch al niet zo breed met zijn allen. zoals ik al bij [url=http://renesmurf.nl/archive/2012-m03#e4840]ReneSmurf[/url] meldde: “Ik zou zeggen, kijk de documentaire [url=http://michaelmoore.com/books-films/sicko]Sicko van Michael Moore[/url] en je ziet waar we langzamerhand heen gaan met de zorg in dit land. Zoals met alles hier kijken we naar onze grote broer Amerika en alles wat deze grote broer doet, dan doen wij ook, de nederlandse regering is zo visieloos als een blinde vink.. Zelfs als grote broer heeft bewezen dat het faalt doen wij alles om het toch nog door te voeren.. Privatisering in Amerika al mislukt? Geen probleem, proberen we het hier toch ook nog een keer, misschien dat het hier wel op magische wijze vanzelf goed gaat? Zorgvezekeringen uitkleden? Waar is dan de basis gedachte achter het collectief verzekeren? Het delen van de kosten om juist de zwakkeren in de samenleving te steunen?” De zwakkeren zijn nu iedere keer de eersten die het het hardst voelen, gekort op uitkering en inkomen, niet kunnen werken omdat je hart het anders begeeft.. maar wel je premie verdriedubbeld omdat je een risico bent… Ik zou zeggen, doe die verzekeringen op de schop. Ik betaal liever mijn premiekosten als extra belasting voor een zorgstelsel waarbij niemand zich zorgen hoeft te maken over zorg. Waar zorginstellingen geen divident meer uit hoeven te keren aan altijd ontevreden aandeelhouders. Ik zou veel geven voor een wereld waar de eerste basis behoeften van de mens niet ten deel vallen aan een speculatie markt die onder het mom van de vrije marktwerking, die al jaren bewezen heeft niet te werken zoals men in de schoolboekjes doet geloven. [url=http://www.youtube.com/watch?v=24jK4uCafak]Cut out the middle man(Benny Hill)[/url]. De beursvloer voor zorg, energie en al het andere sluiten en van de productie rechtstreeks naar de consument. Met alle moderne technieken moet dat toch niet moeilijk zijn? nav [url=http://renesmurf.nl/archive/2012-m03#e4840]ReneSmurf[/url]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *