OV Chip ellende

Nu wilde ik hier wat schrijven over de ov chipkaart, de aanvaring die ik laatst had met de conducteur op het station, dat ik oprecht niet wist hoe het kwam dat ik mijn ov chip vol met geld had gezet en ik nog steeds niet kon incheck, hij bleef zichzelf maar herhalen: ‘of u reist niet mee of u betaald bij mij nog eens 35 euro extra’ en ik maar vragen, hoe komt het dan dat ik niet kan inchecken? Ik reis pas voor het eerst met de kaart in de trein? Tot ik het gehad had en tegen hem begon te schreeuwen, toen ik was uitgeraasd riep ik hem na: ‘u kunt er ook niets aan doen, niks persoonlijks’. Maar dat kon hij wel, het was zijn incompetentie om duidelijk uit te leggen hoe het werkt met de chipkaart in de trein, dat dat namelijk anders is dan bij de bus. Ook zijn incompetentie om niet in te zien dat het herhalen van zijn mantra ’35 euro bijbetalen’ mij niet verder hielp en alleen maar bozer maakte. De man bij de info balie wist me iets beter te helpen, maar ondertussen had ik al wel mijn trein gemist. Nu wil ik, als ik met de trein ergens heen ga, meestal ook weer terug naar huis, dat vind ik gewoon prettig. De NS vind dat ik minstens 20 euro op mijn chipkaart moet hebben om te kunnen reizen met de trein, dat wist ik al wel, dus had ik gezorgd dat er 20 euro op stond. Na de eerste trein door het gesteggel gemist te hebben, kon ik bij de volgende zonder probleem inchecken. Na een gezellige avond was het weer tijd om naar huis te gaan, nu had ik al gereisd met de trein en was het saldo op mijn kaart onder de 20 euro gekomen, ik moest dus weer bijpinnen. al met al heeft die reis me naast een hoop geduld ook nog eens 30 euro gekost, voor een reis van twee keer zeven euro, dat is dus bijna het dubbele en dan heb ik de aanschafkosten van de kaart van 7,50 euro nog niet eens meegerekend. Een reis van 14 euro kost me bij de NS gewoon even 37,50 euro. Ik had daarmee net zo goed eerste klas kunnen reizen. Ik ben nu dus permanent 20 euro kwijt, die staat op mijn ov chipkaart, of beter gezegd op de rekening van de ovchip beheerders, dat geld niet alleen voor mij maar dus voor alle reizigers in Nederland. Ik wil mijn 20 euro terug, ik wil de vriendelijke competente conducteurs terug, ik wil de gewone kaartjes terug, of maak dan de chipkaart zo, dat ik een kaartje ‘erop’ kan zetten, dat ik niet bij het activeren van mijn kaart vast zit aan een klasse keuze, wat als ik de volgende keer met de trein ga dan toch maar voor 1e klas ga? omdat ik toch al 20 euro kwijt ben om uberhaupt mee te mogen reizen? Had er niet iemand even beter na kunnen denken over die kaart? Iemand die weet wat het is om te reizen met het ov? Iemand die met beide benen in de maatschappij staat? Wat sowieso het grote probleem is met de huidige politiek, er is totaal geen binding meer met de maatschappij. Stelletje incompetente prutsers zijn het! Allemaal!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *