Wat is wijsheid

De keuze is gemaakt. Duidelijk is het nog niet. Voor ons niet. Voor de kinderen nog niet. Het is nog pril. Moet nog een vorm krijgen. Oude gewoontes vervangen met nieuwe. Afstand weten te bewaren. Wat voor boodschap geven we af? Hoe wordt dit opgevangen? In hoeverre scheppen we nog valse hoop? Hoeveel goed doet het? Hoeveel kwaad? Twee keer sinterklaas? Twee keer een verjaardag? Dat gaat iets te ver, te vaag, te lastig. Nergens voor nodig ook. op verjaars of sint visite zitten, dat gaat zonder problemen. Samen oud en nieuw? Lastiger. Blijven slapen? Dat niet. De volgende dag naar de Efteling? Erg leuk en gezellig. Maar het voelt niet goed. Omdat het goed voelt. Omdat het ons zelf valse hoop geeft. Valse hoop die ons al eerder heeft gestrikt. Ons heeft laten geloven dat het wel goed zal komen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *