de verslaving voorbij

Het maakte niet uit of het links of rechts was. Naar gelang de oplegde noodzaak het wenste. Links wanneer links het meest praktische bereik had. Rechts wanneer rechts daarmee het voordeel had. Maar de verslaving is voorbij. Zover. Een hele dag. Ongemerkt deed het zich vaker voor dan gedacht. Juist het bewust zijn van je bewegingen die aanzetten tot. Zelfs daar waar je het liever niet hebt. In de bus. Op het werk. Midden op straat. Ik ben niet alleen. Dat merkte ik al lang geleden. Toen ik nog dagelijks in de file stond. Links en rechts. Ze reden me voorbij. Ik reed heb voorbij. Onwetend. Of onverschillig. Maar ik was niet alleen. Maar nu ben ik verlost. Al een hele dag. De rest van alle dagen moet nu een makkie zijn!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *