Dubbele bodem

Ze praat druk. Haar bewegingen druk en ongecontroleerd. Ze is heel boos. Ik luister naar haar. Ze praat lang. Wijd uit in onzinnige details. Dat hij teveel drinkt. Dat hij vervelend wordt als hij teveel drinkt. Dat ze het ziet aan zijn ogen. Zijn dubbele tong waar hij zo mee raaskalt. Uitwijd in onnodige details. Zijn overdreven reacties. Ongecontroleerde bewegingen. Achterdocht. Angst. Grootmoedigheid. Dat het altijd ruzie is. Door de alcohol. De onredelijkheid. Ik kijk haar in haar ogen. Hoor haar verhaal aan. Probeer haar vooral niet te provoceren. Haar ogen, haar dubbele tong, ik weet precies hoe ze zich voelt als hij zo is. Dat het altijd ruzie is. Door de alcohol. De onredelijkheid.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *