Mijn zwaard

Geen idee wat ik heb met zwaarden. Ik droom vaak over zwaarden. Ik heb nu ook mijn [url=http://www.chenessinc.com/deluxiaito.htm new=true]eigen zwaard[/url] in huis. Eerder dan verwacht. Besteld via internet. Bij [url=http://www.chenessinc.com new=true]Chenness inc[/url](Geen familie van de andere Paul Chen). Het zwaard dat ik wilde bestellen was op korte termijn niet leverbaar dus heb ik een [url=http://www.chenessinc.com/deluxiaito.htm new=true]luxere uitvoering[/url] gekregen voor dezelfde prijs. Een beetje huiverig was ik wel. Veel feedback over [url=http://www.chenessinc.com new=true]Chenness[/url] kon ik niet vinden. Wat ik vond was evenrededig positief en negatief. Unaniem was het betreffende de service. Dat zat wel goed. Mocht er iets mis zijn, zit er een pinnetje te los, flinke krassen, losse draadjes, dan kan er altijd iets geregeld worden. Bij aflevering gelijk uitgepakt. Even rammelen, alle sluitingen, grepen en overige eventueel los zitten elementen goed bekeken. Alles in orde. Goed stevig, ook na een paar keer flink uithalen. Hij is ook goed zwaar. Zwaarder dan de boken waar ik aan gewend ben. Het is een heel aardig zwaard om te beginnen. De schoonheidsprijs verdient ie niet, dat komt vooral door de afwerking van het staal, er zitten wel wat aardige details op(of aan). De tsuba(stootplaat) is aardig, anders dan de standaard crane of musashi, een korenaar motief. De donkerhouten menuki op de greep zijn subtiel, stijlvol. De bruine wikkeling op de zwarte rogleren greep is eveneens stijlvol(houd wel in dat ik voornemens ben mijn groene obi te verruilen voor een bruine). Het is kortom een uitstekend beginners zwaard, voor een heel redelijke prijs. Een aanrader voor eenieder die wil trainen met echt staal. Nu nog zorgen dat ik ergens weer kan gaan trainen, thuis mis ik toch echte de hoogte om uit te halen en de kata’s fatsoenlijk te doorlopen. Vooral het vervoer nekt me hierin, de heenweg is nog te doen met OV, alleen terug vanuit ‘s-Hertogenbosch wort lastig, Utrecht zou net gaan als ik net de laatste vijf minuten oversla en naar de bus ren. Breda zou nog een optie zijn, misschien tijdelijk tot ik qua vervoer beter zit, maar geniet niet mijn voorkeur, gezien ze daar maar 1 uurtje per week trainen tegenover tweemaal anderhalf bij de overigen(ook nog eens voor dezelfde prijs). heeft u iets met zwaarden? waarom dan wel of niet? sport u regelmatig?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *