Ik lijk steeds meer op jou

Het is nog altijd wat onwennig. Hij weet waarover ik wil praten. Toch begin ik er niet gelijk over. Het feit dat de jongste niet lekker wil gaan slapen helpt ook niet echt. Koffie zetten. Koetjes kalfjes. Boven is de kleine in slaap gevallen. Het onderwerp wordt aangesneden. Hij pakt het goed op. Ervaren in dit soort gesprekken. Ervaren in het luisteren. In het duidelijk stellen wat de verwachtingen zijn over en weer. Gericht luisterend en adviserend waar nodig of gevraagd. Niet belerend wel sturend. Prettig. Positieve kritiek op mijn zwakke kanten. Een stukje geschiedenis. Wat zekerheden voor de toekomst. Nog wat koetjes en kalfjes om het af te sluiten. Het verwijt dat ik zoveel op hem lijk geeft mij weer een positieve blik op de toekomst.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *