Van schets naar uitgewerkte tekening

Werkend aan een verhaal voor de wedstrijd van het Kamper Stripspektakel, bedachten mijn tekenvriend Jo en ik  een watermonster, na wat schetsen kwamen we uit op een uit water bestaande entiteit die als een grote golf alles zou verslinden, half geïnspireerd door de Grote Golf van Kanagawa en wat andere watermonsters kwam er best een aardig concept uit.

Later zag ik een evenementje: “de Tekentafel” een avond tekenen met andere tekenaars, op die avond heb ik de schets uitgewerkt tot een meer gedetailleerde versie. Het werkt erg motiverend om met andere tekenaars te tekenen, ook al zit je vrij in jezelf gekeerd te tekenen, je kijkt om je heen en weet dat anderen ook naar jou kijken, dus doe je extra je best. En er waren lekkere biertjes!


Daarna nogmaals de tekening gemaakt om het in het verhaal te passen en te voorzien van kleur.

Zo heb ik geprobeerd in het tekenwerk mijn grenzen te verleggen, heb het gevoel dat ik daar zeker in geslaagd ben als ik kijk naar onze inzending van vorig jaar..  In het verhaal zie ik nog wel meer verbeterpunten, dat komt voor de volgende keer, stapje voor stapje komen we er wel!

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *