Komt ie weer met z’n fazanten..

Naast dat het voor de fazanten en ander klein wild niet fijn is dat hun leefgebied wordt afgenomen heeft het kappen van de bomen langs het kanaal ook gevolgen voor de fietsers die daar dagelijks fietsen. Heel fijn dat de gemeente het hele fietspad heeft omgedoopt tot ‘Boulevard’ met een wandelpad en nieuwe lantarens..

Wanneer de wind een beetje opsteekt je uit moet kijken dat de rukwinden die nu vrij spel hebben door de ontbossing je niet van het fietspad het kanaal inblazen..

Nu zal dit wel weer opgevangen worden door de bouw van kantoorpanden.. betonnen bakken met een laagje plakbakstenen.

Ook hier kleeft weer een nadeel aan, de stad wordt steeds warmer door het wegnemen van groen en het te vervangen met warmte absorberende stenen bouwsels…

En nog over de fazanten, leuk dat er bedacht is dat die vanzelf een nieuw leefgebied gaan opzoeken, ik zie inderdaad dat een aantal mannetjes op zoek gaan naar een nieuw leefgebied.. waar dat normaliter inhoud dat ze op een andere plek een nieuwe groep vrouwtjes vinden of overnemen, lopen de mannetjes nu verloren, eenzaam en zoekend in woonwijken en industrie terreinen waar geen kans is om een nieuw vrouwtje tegen het lijf te lopen en een nieuw leefgebied toe te eigenen.. Dat is als een man naar de maan sturen en wachten tot hij zich daar voortplant, dat gaat niet werken..

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *