Beestjes

IMG_20171130_084510979_HDRFazant in een strookje van twee meter bosjes, op de achtergrond de bouwwerkzaamheden

Sinds Juni 2016 fiets ik voor mijn werk langs het kanaal op J.C. Verthorenkade/Groenewoudsedijk. Hier stonden in het begin nog aardig wat bomen. Er leeft ook aardig wat klein wild, fazanten, konijnen, patrijzen en andere dieren. Deze zag ik als ik goed keek aan de bomenrand zitten.

Nu wordt er flink gebouwd, de nieuwe Daphne Shippersbrug, nieuwe spoorbrug, skaeve huse een promenade. Hiervoor zijn flink wat bomen gerooid, er is nu nog maar een dun reepje bos waar de beestjes echt beschutting hebben. De Fazanten lopen daardoor nu verloren op het fietspad, niet voor lang, het fietspad gaat straks ook op de schop.

Ik fiets nu zelf door die werkzaamheden en het plaatsen van de nieuwe spoorbrug over het fietspad bovenop de A2. Hier ligt een hoop gras en wat lage begroeiing en zijn er enkele bomen zeer verspreid geplant, maar dat is nog niet echt een geschikte of veilige leefomgeving voor de dieren. Ik maak me een beetje zorgen om het welzijn van de beetjes, het zal over tien jaar wel wat dichter begroeid zijn, maar de beestjes die er nu leven, worden die zomaar aan hun lot overgelaten? De natuur regelt zichzelf wel naar de bouwnijverheid van de mens?

Moeten we als mens maar door blijven bouwen? Doen alsof de wereld van ons is?

Vanavond tussen 17:00 en 18:00 worden er vragen gesteld hierover door de Partij voor de Dieren en Groen Links in het gemeentebestuur, ben benieuwd! live te volgen op:https://channel.royalcast.com/utrecht/#!/upcoming

IMG_20171130_084646356_HDR

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *