Blokken

Mijn ochtend bestaat uit blokken. Gedicteerd door de sluimertijd van mijn telefoon/wekker. Een houvast voor mijn ontwakende brein die op dat vroege tijdstip het meest warrige is wat het kan zijn op een dag. Nog warriger dan normaal Daan? Ja, nog warriger, hoe onmogelijk dat voor sommigen ook lijkt.

Ik ben blij met die blokken, de wekker die iedere tien minuten af gaat om mij er aan te herinneren dat ik verder moet. Zonder wekker lag ik nu nog in bed. Zonder sluimertijd stond ik nu nog steeds onder de douche verder te dromen onder het warme stromende water.

Mijn ochtend is ook netjes verdeeld in blokken, ze zijn beperkt, dus wat ik op een ochtend kan doen evengoed. Het eerste blok gebruik ik om wakker te worden. Het tweede is voor douchen en aankleden, derde is verdeeld soms om te scheren, de vaatwasser uitruimen, kattenbak verschonen, vuilnisbak legen of andere taken die ik die ochtend nog wilde doen, vierde voor ontbijt en bereiden lunch.

En dan is het tijd om te vertrekken. Hoe ordelijk verloopt uw ochtend?

Join the Conversation

3 Comments

 1. Pas op mijn werk word ik wakker.
  Wat ik daarvoor gedaan heb weet ik dan niet meer.
  Meestal gaat het goed en kom ik gewassen en gekleed aan.
  Een kraagje en/of knoopje wordt vaak door een collega even goed gedaan ….
  Mocht ik van deze twee iets vergeten dan zal ik daar zeker over bloggen.

  Vrolijke groet,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *