Twee weken

crow

Systematisch worden alle rituelen doorlopen. Stap voor stap, voor stap. En met het zetten van die stappen beginnen zich de eerste scheurtjes te vertonen. Stap. Ik kijk nog een laatste keer om. Langzaam komen de eerste zwarte streepjes opzetten. Klein, haast niet waar te nemen met het blote oog, nog te verwarren voor een stofje dat door je zichtveld heen dwarrelt, een kegeltje dat verschiet. Stap. Tot er geen ontkomen meer aan is.

De weg terug is al ingezet, onomkeerbaar. Heilige tijd, volmaakt geluk, de onvoorwaardelijkheid die ons bind en de afgelopen tijd een plek heeft gecreëerd, vol licht en warmte. Stap. Het landschap trekt voorbij, de brug over en achterlaten.

Stap voor stap. De scheuren worden groter, duidelijke vlekjes. Stap en de vlekjes worden gaten, gaten die de duisternis langzaam weer binnen laten. De zon zakt en laat de horizon donker en leeg achter. Mijn doel is daar waar ik wel maar liever niet wil zijn, stap..

Terug gaan bestaat niet, het komt wel weer terug, ik weet dat het tijdelijk is, toch pakken de wolken zich samen. Stil kom ik aan, ik stap, de trap op, stil is het in de kamer, ik trek de lakens recht en veeg een stille traan van mijn wang. Twee weken zijn zo voorbij en duren altijd weer te lang.

Join the Conversation

5 Comments

    1. Een eigen invulling is altijd beter, zou je me persoonlijk kennen dan had je het misschien beter op mij kunnen plaatsen, maar ik houd die afstand expres zo 🙂

  1. Net als Paul kan ik het niet geheel plaatsen. Er komen verschillende situaties in mijn head, en allemaal sluiten ze aan bij de prachtige woorden. In de tekening zie ik een kraai op het spoor. Beter gaat het beestje een veiligere plek zoeken. En jij, jij misschien ook.

    1. Die kraai heb ik een keer getekend toen ik per trein op weg was naar Maastricht, ik zag hem lopen en heb het beeld zo in mijn schetsboek geplaatst. Ik vond het wel passen bij de tekst en ik had geen tijd/zin om er specifiek een tekening bij te plaatsen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *