TAG: #BLOGMANNEN

Deze kwam ik tegen op het blog van MetroPaul, daarmee gelijk zijn eerste vraag als voor 1/5 beantwoord, zijn blog volg ik.

1. Welke vijf mannelijke bloggers volg jij?

Er staan genoeg mannen in mijn bloglijstje, in totaal willekeurige volgorde en dus te beginnen met de aanstichter zelf, MetroPaul. Oudgediende Renesmurf staat al sinds jaar en dag op mijn lijstje, zijn no nonsense blog zijn recht toe recht aan, heerlijk om te lezen. Peter de Kock is de enige blogger in mijn lijstje die ik persoonlijk heb ontmoet, pas nadat ik uit Oosterhout ben vertrokken, we woonden dus een poos lang in dezelfde gemeente!
Hendrik-Jan de Wit, schrijft over boeken en dat leest alsof je een boek leest, dat aangevuld met vaak prachtige zelfgemaakte foto’s.
Michael Minneboo, als ik een blog zou moeten aanmerken als favoriete mannenblog, dan is het deze wel. Waarom komt dan dus bij punt twee.

2. Wie van deze mannen is jouw favoriete blogger? En waarom?

Michael Minneboo, dus. Naast zijn onderwerp, veelal strips, is hij het toonbeeld van hoe een professionele blogger in mijn ogen zou moeten bloggen. Hij heeft als strip journalist een schat aan kennis in huis, weet met zijn schrijven me iedere keer weer te enthousiasmeren voor strips en alle omringende zaken die hij bespreekt. Als professional houd het zijn blog toch altijd persoonlijk zonder te vervallen in commercieel gepushte publicaties, zijn reviews zijn oprecht en niet bevooroordeeld.

3. Heb je een voorkeur voor een blog van mannen of vrouwen? En zo ja, waarom?

Nee. Ik houd wel van abstractie, maar dat vind je niet zoveel, zeker niet in blogs, maar als je het vind, dan is het wel meestal bij mannelijke bloggers.

4. Wat is jouw verklaring voor het feit dat bloggende mannen in de minderheid zijn?

Mannen zijn binnenvetters, niet zo openlijk. Vrouwen zijn hier veel actiever in, het is stereotyp, maar ook online praten/bloggen vrouwen meer dan mannen.

5. Wat moeten de mannelijke bloggers doen om meer op te vallen?

Sowieso vind ik bloggen niet om op te vallen, blijf vooral altijd jezelf. Jouw log, jouw regels.

6. Wat is jouw favoriete blogpost geschreven door een man?

Dit gaat tever terug, ik lees en schrijf al sinds jaar en dag blogs. Daar kan ik niet aan beginnen. Ik vind de Stripliefde reeks van Michael minneboo erg aardig, daarin laat hij lezers  als het ware bloggen over hun favoriete strips

7. Welke man moet volgens jou morgen een blog beginnen? En waarom? (kan een beroemdheid zijn of juist iemand uit jouw naaste omgeving)

Ik zou willen zien dat iedereen een blog begint. Iedereen heeft wel wat te melden, waarom afhankelijk willen zijn van facebook of twitter als je je eigen kleine stukje internet kan hebben, waar je zelf bepaald wat je deelt en doet? Wil je iemand volgen? stop hem in je rss reader en je kijgt netjes een overzicht, wil je wat delen? blog het zelf door. Ik voorzie hierin een toekomst, waarbij alle centralisatie van media en sociale contacten in het riool verdwijnt en weer wordt teruggepakt door de mensen zelf.

8. Welke beginnende mannelijke blogger vind jij een aanstormend talent?

Werkelijk geen idee, daar houd ik me niet mee bezig.

9. Nomineer enkele bloggers voor deze tag.

Neen, mocht je je geroepen voelen om deze lijst zelf in te vullen en er een logje aan te wijden, doe dat dan vooral, zoals ik het ook heb opgepakt, mijn log, mijn regels 🙂

Join the Conversation

2 Comments

  1. En dankzij deze tag leer ik nu nog meer mannenblogs kennen waar ik voorheen nog nooit van gehoord heb, want ik heb wel eens geprobeerd om specifiek mannenblogs te vinden. Maar dat is dus erg moeilijk omdat je dan vooral de grote commerciële jongens tegen komt, dus met deze tag is het een stuk makkelijkere.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *