Alles komt goed

leren communiceren

Vaak profileer ik me als een zuurpruim. Een mopperkont. Pappa met de politiepet. Somber. Melancholisch. Kortaf. Dat terwijl ondanks alle tegenslagen ik altijd met de gedachte leef dat het altijd wel goed komt. Iets wat ik graag ook mededeel. Alles komt goed.

Er is genoeg om over te mopperen, me zorgen over te maken.. Maarrrrr! Er gaat ook echt veel goed. Soms overstemt door onzekerheid die de interpretatie van de feedback weer kleurt.

Zo ben ik begonnen met het geven een korte workshop van vier avonden aan volwassenen. Begonnen uit de vraag of ik iemand prive wat eenvoudige tekentechnieken bij zou kunnen brengen is het nu een heuse visuele communicatie workshop geworden met een groep van vier enthousiaste mannen, allen enterprise architecten, dus geen huizentekenaars, maar een soort bedrijfsproces analisten. Iets waar ik zelf ook affiniteit mee heb, dat helpt enorm. De onderwerpen varieren van de basistechnieken, die iedere keer weer terugkomen tot het inzetten van illustraties en metaforen om je verhaal te verduidelijken.

Ik merk dat ik veel kennis in mijn hoofd heb. Kennis die gewaardeerd wordt, die gretig word overgenomen, die anderen verrijkt in hun kunnen. Inspireert en over de streep weet te trekken door hun onzekerheid en terughoudendheid om te tekenen weg te nemen.

De voldoening die ik uit de tekenlessen voor kinderen haal staat in schril contrast met dat wat ikzelf ervaar wanneer ik een groep volwassenen aan het werk zie met de aanwijzingen die ik geef.

Daarnaast zit er nog meer in de pen. Tijd om voor mezelf een planning te maken met alle mooie dingen die ik nog te doen heb anders loopt het allemaal nog in de soep. Alles komt goed!

Join the Conversation

6 Comments

  1. Op het moment dat je workshops gaat geven zit je lekker in je vel en wil je je kennis delen.
    En kritisch zijn vind ik toch wat anders dan somber zijn, maar dat heeft ook met interpretatie te maken.

  2. Oh wat leuk zeg! Ik ga even googelen of ik je workshops kan vinden! Ik ben alleen geen vier mannen, maar wel enthousiast! Probeer mijn blogs soms ook te voorzien van tekeningetjes, da’s echt niveautje kleuterschool, maar vind het zo leuk om te doen!

    1. Hoop niet dat google je gaat telleurstellen, ben nog maar net dit jaar begonnen en kijk even aan hoe het de heren die ik de cursus geef bevalt, ga daarna wat opzetten, maar houd je wel op de hoogte ūüôā

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *