Saya Samurai – Meguri Megutte

[youtube_sc url=”http://youtu.be/QvNWCm1mxzs” title=”Saya%20Samurai”]

Ik huil niet vaak bij een film of muziek, maar dit kwam wel heel heftig binnen en raakte heel diep in mij iets. Ben misschien ook wat bevattelijker zo alleen thuis op kerstavond. Context van de film: De vader van het meisje was een samurai die samen met haar rondzwierf na het overlijden van zijn vrouw/haar moeder. De vader was een zwaardloze samurai, saya is de schede van het zwaard, vandaar saya samurai. Hij is echter oneervol weggerend van het slagveld en moet daarom seppuku plegen. SPOILER Hem wordt gratie verleend, maar het is geen hollywood film dus hij pleegt uiteindelijk toch seppuku. Dit lied is een bericht dat hij via deze monnik zijn dochter nalaat, dat ze hem moet herinneren, dat hij zijn best heeft gedaan en zij dat ook moet doen.

Zag je hoe mooi mijn bloed was? Zag je hoe lelijk mijn bloed was? Leef Leef Leef zo goed je kan.

Het houd me bezig en heb al zover getracht de muziek om te zetten naar akkoorden en tekst, redelijk fonetisch, mijn Japans is erg roestig. Mocht iemand kunnen en willen helpen hoor ik het graag, kan bv ook het derde akkoord niet uitvogelen welke het is, heb hem dus maar V genoemd ūüôā

ebgdae
G# 445664
Cm 345533
V 466644
Fm 111331
Bbm 123311
Eb xxx566
G#         Cm       V              G#
Meguri Meguri Meguri megutte

Fm                 Cm                           Bbm   Eb
Anataga chichi no koni uwa reta yo mo ni

Meguri Meguri Meguri megutte
Itsu ka chichi ga anata no koni umareru tesho

Meguri Meguri Meguri megutte
tada soreda ke te tsuga sore ga tse betede

Meguri Meguri Meguri megutte
tada soreda ke te tsuga sore ga tse betede

 

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *