vragen die beginnen met en W

vh_app

Hoe vertel je je verhaal, wat is het dat je ermee wilt bereiken. Zo zat ik van de week samen met mijn creatieve sparring partner aan tafel. Een sparringpartner hebben scheelt echt al een hele hoop, je hebt directe feedback en als je vertrouwd bent met elkaar ook oprechte feedback. Ben je alleen, ventileer dan ook je gedachten, zet ze op papier en probeer er afstand van te nemen, streep zaken weer door maar gooi ze niet weg, geef jezelf de mogelijkheid om voor te borduren op je eigen gedachtenkronkels hoe krom ze soms ook mogen zijn.

Maar ons creatieve duo had dus een opdracht, een concreet verzoek. Met een iets minder concrete briefing, er was al wel nagebeld voor meer input, maar we moesten het maar doen met wat we hadden. Maar dat mocht de pret niet drukken, zinnen drie keer doorlezen, proberen te vatten wat er tussen de regels staat en invullen naar eigen inzicht waar ons dat goeddunkt en het ook logisch lijkt. We hadden een aantal steekwoorden, deze hebben we opgedeeld in een vijftal stappen, wat dus ook zal resulteren in een vijftal zinnen en een vijftal ondersteunende tekeningen.

Ook bij het opzetten van een verhaal geld: houd het simpel. Begin dus bij het begin. Wat is je uitgangspunt. Zoals je ook bij use cases uitgaat van een uitgangs situatie voordat je een proces start. Waar begin je, waarom moet het proces worden opgestart? Wie? Stel jezelf een hoop vragen die beginnen met en W.

Stap één is dus Wie begint er en Waarom. Stap twee is uitleggen Welke processen je kan starten en Wat de voor en nadelen zijn van die processen Waar je tegenaan loopt. De overige drie punten zijn twee inkoppers en een afsluiter. Inkopper een geeft alle voordelen ten opzichte van alle nadelen van de andere processen. Inkopper drie grijpt weer direct terug naar de persoonlijke staat uit stap één. De afsluiter is een stukje achtergrond.

Daarna nog wat gepuzzel met techniek, praktische zaken, lampen, camera’s, teksten oplezen en opnemen. Het ligt nu in de post productie en ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *