Stripliefde

stripfestival-1

impressie stripfestival Breda 2011 (klik is groot/meer)

De serie stripliefde van Michael Minneboo levert zoveel leuke en gepassioneerde verhalen op over strips dat ik vele ervan graag zelf wil lezen, als ik een lijst zou maken met de boeken die ik graag nog wil lezen zou dat een flinke waslijst worden, dus daar begin ik maar niet aan, hopelijk komt er wat naar boven als ik een volgende keer door bakken stripboeken struin op een beurs en herken ik een strip die in stripliefde is besproken. Niet dat mijn geheugen zo goed is, liefst zou ik de strips direct willen lezen, de bibliotheek induiken, maar naast dat ik al jaren geen lid meer ben van de bibliotheek is de stripafdeling van de meeste bibliotheken redelijk beperkt, zelfs die in de grote steden, dit gebaseerd op eigen bevinding een heel aantal jaren terug, dus als iemand mij kan wijzen op een uitgebreide stripcollectie in een bibliotheek, liefst in de buurt, dan hoor ik dat graag. Een heuse stripbibliotheek zou ook erg leuk zijn, misschien een leuke niche markt, liefst met een museum erbij, nu hebben we een heus stripmuseum in Nederland, deze zit in Groningen, niet echt in de buurt, denk dat Brussel zelfs iets dichterbij is. Mocht ik ooit geld teveel hebben of een leuke investeerder vinden, dan zet ik er een op in het midden van het land. In Brussel kan je ook een leuke wandeling maken langs de stripmuren die de stad rijk is, dit heb ik een aantal jaar terug samen met mijn vader gedaan, een weekendje, wandelen door de stad en ook het museum bezocht, naast de muurschilderingen ook genoten van de overige cultuur en architectuur die de stad te bieden heeft en zeker niet op de laatste plaats het Belgische bier en mijn vaders gezelschap.

Komend weekend is er het boekenfestijn in de jaarbeurshallen in Utrecht, niet veel strips, maar toevallig vorig jaar een exemplaar van Andreas’ Coutoo op de kop getikt, met zo’n vondst is mijn dag weer helemaal goed.

Join the Conversation

2 Comments

  1. ja, ik weet niet, ik denk dat de strip altijd een ondergeschoven kindje is gebleven.
    In bibliotheken gaat het kennelijk nog te goed dat ze zich daar op gaan storten.

    ooit deden ze ook aan muziek uitlenen, geloof ik.
    Ik kom er al jaren niet meer, en strips kom ik op zich zelden tegen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *