Maak van je blog geen doodlopende straat

Regelmatig wordt mijn nieuwsgierigheid geprikkeld door iets waar mijn oog op valt. Als dat offline is moet het wel zodanig interessant zijn wil ik er later nog naar gaan zoeken, mits ik onthouden hebben wat het was. Maar zeker online klik en zoek ik graag door. Hoe groot is vaak mijn teleurstelling dat de meest simpele en voor de hand liggende referenties niet gelinkt worden. Of nog erger, enkel een link naar een ander artikel waar een en ander op geïnspireerd is en waar eveneens alleen nog maar doorlopende straten zijn.

Verloren lopen

De meeste bezoekers zullen het hier bij laten. Gaan verder en laten dat wat ze lazen links liggen. Sommigen zullen zelf verder gaan zoeken. Zoals ik. Maar dan begint het bij mij te knagen, waarom moet ik verder zoeken? En heeft degeen die mijn nieuwsgierigheid heeft gewekt zelf niet even verder gekeken? Of erger nog, mij op een dood spoor gezet? Je laat je bezoekers zo verloren lopen. Dat geeft geen fijn gevoel.

Zorg dat je informatief bent.

Refereer je aan een specifieke pagina op wikipedia? Zet er dan een link bij. Vermeld je iets over een evenement, geef dan een link en het liefst tijd, datum en locatie of een simpel linkje naar de flyer. Hoe completer je bent, hoe groter de kans is dat men eerder bij je terug komt als je weer eens iets te melden hebt. Of als ze weer terugzoeken wat ze zochten.

Nu ben ik zelf redelijk wegwijs op het internet, zo vind ik redelijk snel alles wat ik zoek en als ik het niet kan vinden, dan staat het gewoon nog niet online, lekker arrogant van mij, dat wel, vette pech, punt.

Join the Conversation

3 Comments

  1. Ooit deed ik dat wel, stelselmatig doorlinken. Maar na een aantal interne verhuizing van mijn toenmalige host, en vervolgens een externe verhuizing, deden de meeste links het niet meer. Ik merkte ook dat maar weinig mensen doorklikken. Ben er dus mee gestopt in die mate waarop ik het deed. Tenzij ik specifiek ergens naar verwijs.

  2. @yukiko: Stelselmatig hoeft nu ook weer niet, maar soms vind ik het wel erg jammer als er niet even een linkje bij staat of net even wat meer informatie.

    @Rene: Vooral altijd je gedachten blijven ventileren, dat je af en toe in herhaling valt maakt niet uit, er zal toch altijd weer iets vernieuwends bij zitten, nieuwe inzichten, andere formuleringen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *